Scheiden en de woning

Waar ga ik wonen na de scheiding? Een belangrijke vraag die zeker in deze tijd niet altijd makkelijk te beantwoorden is. Wanneer jullie gaan scheiden en gezamenlijk een eigen woning hebben, zullen er afspraken gemaakt moeten worden over deze woning. Kan en wil één van beiden in de woning blijven wonen? Mogelijk is dit een grote wens, zeker wanneer er ook kinderen zijn. Er verandert voor hen al zoveel na een scheiding. Het is voor kinderen vaak een fijn gevoel om (deels) in een vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.

Door mijn jarenlange ervaring als financieel adviseur kan ik jullie helpen duidelijk te krijgen of het behouden van de woning voor een van jullie haalbaar is. Daarbij ga ik als het nodig is op zoek naar minder voor de hand liggende oplossingen om jullie woonwensen te kunnen realiseren en indien gewenst schuif ik aan bij de gesprekken met de hypotheekverstrekker.

Maar ook wanneer er sprake is van een huurwoning denk ik met jullie mee en kan ik jullie helpen met het berekenen van de huurtoeslag.