Over mij

Mijn naam is Nancy Jansen. Moeder van 3 kinderen, waarvan de twee oudsten inmiddels jongvolwassen zijn. Via hen heb ik ervaringsdeskundigheid op mogen doen over de verschillende ontwikkelingsfases van kinderen. Welke behoeftes daarbij horen én dat het zeker niet altijd gemakkelijk is. Uitdagingen die om de juiste aandacht vragen. Speciale aandacht in mijn mediation gaat dan ook uit naar de kinderen. Kinderen moeten, ondanks een scheiding, blij en zo gelukkig mogelijk in het leven kunnen staan. Ze moeten geen keuze hoeven maken tussen ouders. Jullie zijn beiden belangrijk in het leven van jullie kinderen en hebben beiden de verantwoordelijkheid hen te ondersteunen in hun ontwikkeling tot gelukkige volwassenen.

In de 20 jaar dat ik als financieel adviseur met echtscheidingsspecialisme werkzaam ben geweest binnen de financiële dienstverlening heb ik ervaren hoe vervelend en stroef scheidingen kunnen lopen. Vaak omdat niet de juiste begeleiding wordt geboden. Je wordt tussen partijen heen en weer gestuurd met allerlei vragen in een periode dat je in een emotionele achtbaan zit.  Dit moet anders kunnen en met deze missie ben ik aan de slag gegaan.

"BeterZo maakt scheiden makkelijker"

Met deze ervaring en mijn grote wens om meer voor mensen te kunnen betekenen, ben ik mij verder gaan ontwikkelen in het begeleiden van (echt)scheidingen.

In 2015 heb ik dan ook mijn mediationopleiding afgerond, waarbij ik heb leren kijken naar emoties, gedrag en belangen in conflictsituaties en hoe hiermee om te gaan. Ieder mens is uniek en mag dat ook blijven. Tijdens de mediaton heb ik aandacht voor jullie emoties. Emoties die er mogen zijn en die horen bij een scheiding.

Daarnaast besteed ik aandacht aan het juridische, fiscale en financiële deel van een (echt)scheiding en behoed ik jullie voor financiële of fiscale valkuilen. Jaren later onverwacht een blauwe envelop op de deurmat krijgen, daar zit niemand op te wachten.

Sinds 2019 ben ik gediplomeerd door en aangesloten bij het Register voor Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA). Een register dat staat voor kwaliteit en permanente bijscholing.  Vraagstukken rondom jullie woning, pensioenen, alimentatie, vermogen en het recht op toeslagen zijn bij mij in goede handen.

Vanuit mijn achtergrond als gecertificeerd Financieel Planner (CFP) kan ik jullie helpen bij het in kaart brengen van jullie nieuwe financiële situatie. Dit overzicht geeft rust in een onzekere en emotionele fase in jullie leven. Het is belangrijk om te weten of je het financieel redt na de scheiding.

Jullie kunnen ontlasten en duidelijkheid bieden in deze moeilijke fase in jullie leven geeft mij veel voldoening. Ik gun jullie beiden een nieuwe start met ontstane inzichten en goede werkbare afspraken waarmee jullie kunnen bouwen aan een nieuwe toekomst. Een toekomst waarbij jullie aandacht hebben voor jullie eigen behoeftes en als ouders kunnen blijven zorgen voor gelukkige kinderen.